ادرس کانال بورسی سیگنال خرید پرسود👇👇
khabaresobgahi@
نمایندگان مجلس در جلسه علنی عصر امروز مجلس یک فوریت لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی را با ۱۲۴ رای موافق، ۷۶ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر تصویب کردند. این لایحه به دنبال حذف چهار صفر از پول ملی و تبدیل واحد پولی ریال به تومان است.
اصلاحات قانون پولی و بانکی
الف- واحد پول ایران تومان است و هر تومان برابر ۱۰۰۰۰ ریال جاری و معادل یکصد پارسه است.
تبصره ۱ - برابری پولهای خارجی نسبت به تومان و نرخ خرید و فروش ارز توسط بانک مرکزی در چارجوب نظام ارزی حاکم با رعایت ذخایر ارزی و عند اللزوم تعهدات در مقابل صندوق بین المللی پول محاسبه و تعیین میشود.
تبصره ۲- دوره گردش موازی و اعتبار همزمان تومان و ریال که در این قانون دوره گذار نامیده میشود، حداکثر دو سال با رعایت تبصره ۴ این بند خواهد بود. طریق جمع آوری و شرایط خروج اسکناسها و سکههای ریال از جریان بر طبق مفاد بند ب ماده ۳ و بند ج ماده ۴ قانون پولی و بانکی حسب مورد تعیین یا اجرا میشود.
تبصره ۳ - پس از پایان دوره گذار تعهداتی که پیش از این براساس واحد پول ریال ایجاد شده تنها با واحد پول تومان قابل ایفا خواهد بود.
تبصره ۴- بانک مرکزی موظف است ظرف دو سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون ترتیبات اجرایی لازم را جهت آغاز دوره گذار فراهم کند.
تبصره ۵- آییننامه اجرایی این قانون ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن توسط بانک مرکزی تهیه و به تصویب هیات وزیران میرسد.
سید روح الله حسینی مقدم مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت در خصوص تاثیر حذف ۴ صفر از پول ملی با بیان اینکه تجربه حذف ۶ صفر در کشور ترکیه نیز وجود داشته، گفت: اینگونه نیست که قیمت سهمی که مثلاً ۴۰۰ ریال است حداقل هزار تومان شود، بلکه قطعا در سیستم تغییرات و تدابیری اندیشیده خواهد شد که قیمت سهمهای زیر ۱۰۰۰ تومان نیز با حذف ۴ صفر همگن و متجانس باشد.
وی با بیان اینکه تصمیمگیری لایحه حذف چهار صفر از پول ملی نهایی نشده و کلیات آن در هیئت وزیران مطرح شده، ادامه داد: این طرح آثارمثبتی دارد و در کنار آن تبعات منفی نیز دارد و این آثار بستگی به آن دارد که در چه شرایطی این اقدام اتخاذ شود.
اما و اگرهای تاثیر حذف ۴ صفر از پول ملی بر بازار سرمایه/ تکلیف قیمت سهمهای زیر ۱۰۰۰ تومان چه خواهد شد؟ / لزوم برخورد نهادهای ناظر با روشهای جدید دستکاری قیمتی
حسینی مقدم افزود: در زمانی که تورم به طور کامل مهار نشده، حذف چهار صفر از پول ملی نمیتواند تاثیر مثبتی داشته باشد گرچه با این اقدام هزینه نگهداری و چاپ پول کاهش پیدا میکند، ولی به سرعت و پس از یک دوره ۵ تا ۱۰ ساله دوباره با همان وضعیت مواجه خواهیم شد و البته جنبههای روانی نیز باید در نظر گرفت و این بستگی دارد که کدام هدف را پیگیری میکند.
وی در خصوص آثار منفی این طرح نیز گفت: چنانچه این طرح در کشوری عملیاتی شود که با تورم دو تا سه رقمی بسیار بالا مواجه بوده یا به عبارتی تورم شتابان داشته باشید، پس از چند سال دوباره همین اتفاق میافتد و نیاز به چاپ پولهایی با ارزش بزرگتر به وجود میآید در حقیقت زمانی حذف صفر از پول ملی تاثیر مثبت دارد که شرایط تورمی بر اقتصاد حاکم نباشد و مثلا ارزش یک تومان در همان سطح حفظ شود با توجه به تورم و سایر متغیرهای اقتصادی به نظر میرسد این کار باعث کاهش قدرت خرید مردم و کاهش ارزش پول ملی میشود.
تاثیر حذف 4 صفر از پول ملی بر بازار سرمایه/تاثیر منفی حرکت های توده وار بر سهم های بنیادی/ لزوم برخورد نهادهای ناظر با روش های جدید دستکاری قیمتی
حسینی مقدم در خصوص وضعیت و چشم انداز بازار سرمایه نیز با بیان اینکه با توجه به برگزاری مجامع خوب در بسیاری از شرکتها و از سوی دیگر گزارشهای سه ماهه بسیارمطلوب وامیدوار کننده برخی صنایع، معتقدم صنایعی که بنیاد قوی تری دارند، در ادامه بازارهمچنان به انتظار رشد آنها خواهند نشست.
تاثیر منفی حرکت های توده وار بر سهم های بنیادی
وی با بیان اینکه دربعضی صنایع، نوسانات غیر عادی در برخی سهمها اتفاق افتاده و خیلی از تحلیلگران بازار متاسفانه اینگونه به این قضیه مینگرند که این مسئله، آثار منفی روی تحلیل سهمهای بنیادی نیز خواهد داشت، ادامه داد: زمانی که حرکت توده وار در برخی سهمها رخ میدهد و قیمت آنها چندین برابر میشود، تحلیلگر بنیادی قوی چنین استدلال میکند که باید به انتظار نشسته و از بازار فاصله گرفت چرا که بازار از تحلیل خارج شده است.
حسینی مقدم در خصوص پدیده سیگنال فروشی و دستکاری قیمتی نیز گفت: فرمولهای کشف دستکاری قیمتی وجود دارد و باید آنها را توسعه دهیم چراکه روشهای دستکاری قیمتی در شرایط فعلی پیچیده شد و شاهد آن هستیم که گروهی از طریق فضای مجازی از نقاط مختلف کشور از کارگزاریهای مختلف با همدیگر یک سهم را رشد میدهند و با چند بار خرید و فروش فضای اغواکننده به وجود میآورند که این قطعاً از مصادیق دستکاری قیمتی است و نهاد ناظر باید بر این موارد نظارت داشته و ابزارهای کنترلی خود را توسعه دهد چرا که تداوم چنین فضای قطعاً به اعتماد به بازار ضربه خواهد زد.
لزوم برخورد نهادهای ناظر با روش های جدید دستکاری قیمتی
معاون سابق ناشران و اعضاء شرکت بورس تهران در ادامه گفت: افراد بی اطلاع و ناآگاه اغلب زمانی وارد این سهمها میشوند که قیمت سهم بسیار بالا رفته و به جای اینکه منفعتی از بازار کسب کنند، فقط شاهد روند نزولی در آن هستند که این به اعتماد بازار ضربه میزند و قطعاً نهاد ناظرهمچون گذشته باید به این موضوع ورود کرده و نظارت خود را تقویت کند و با این مسئله برخورد و از سیگنال فروشی و ایجاد فضای اغوا کننده جلوگیری کند.
وی تاکید کرد: امیدواریم سازمان بورس و نهادهای ناظربا حرکتهای توده وار در بازار سرمایه برخورد کنند و این اقدام از طریق نظارت باید انجام پذیرد نه با برخوردهای حذفی و چنانچه برای این مسئله تدبیری اندیشیده شود در ادامه بازار با توجه به برگزاری مجامع بسیار خوب و گزارش سه ماهه مطلوب شرکتها انتظار رشد را خواهیم داشت.
حسینی مقدم در پایان در خصوص صنایعی که درادامه بازار مورد توجه خواهند بود، نیز گفت: در هر صنعتی شرکتهایی داریم که پتانسیل رشد دارند و در همان صنعت با شرکتهایی مواجه هستیم که رشد چند برابری داشتند بنابراین نمیتوان گفت: از امروز به بعد فلان صنعت رشد میکند و برخی صنایع دیگر رشد نمیکنند در همه صنایع سهمهایی هستند که جای رشد دارند و برخی سهمها نیز اضافه ارزش دادند و قاعدتاً باید قیمت هایشان اصلاح شود.