در گروه vip روزانه یک سیگنال نوسانی و کوتاه مدتی و یک سیگنال میان مدتی و بلند مدتی با بازدهی مناسب با کمترین خطا (بازدهی از 100 درصد تا 500 درصد) معرفی میشود شما هم برای عضویت در گروه ما با شماره 09351307055 در ارتباط باشید و یا روی لینک کلیک کنید>>سیگنال خرید بنیادی کم ریسک و شارپ
پیش از آغاز موضوع اصلی گزارش یعنی چراغ سبز بورس به حذف رانت ۴۲۰۰ باید توجه داشت که مرز تحلیلی برآورد از ارزندگی باریکتر از تحلیل شرکتهای بزرگ بازار است. علت این موضوع را میتوان در قدرت بالاتر نقدینگی در سهام این شرکتها نسبت به بزرگان و همچنین رشدهای عجیب قیمتی در ماههای گذشته جستوجو کرد. همچنین باید توجه داشت که میتوان برای صنایع مختلف و شرکتهای زیرمجموعه آنها وضعیت متفاوتی را ترسیم کرد. علاوه بر این کیفیت سودآوری این شرکتها متفاوت است و خود این موضوع نیز میتواند بر رویه قیمتگذاری سهام موثر باشد.در این میان باید به حباب سنگین در سهام برخی شرکتهای کوچک در بورس و فرابورس و مهمتر از آنها بازار پایه توجه داشت که از چند فرسخی حباب آنها مشخص است. شرکتهای سرمایهگذاری که بدون کمترین بهانهای در حال معامله شدن چند برابر ارزش ذاتی خود هستند. بر این اساس این مطلب به هیچوجه به معنای ارزندگی تمامی نمادهای نسبتا کوچکتر بازار نیست و تنها در حال بررسی اثر یک خبر مثبت و استقبال معاملهگران سهام از حذف رانت دلالی و افزایش احتمالی سود تولید است.
حذف دلار ۴۲۰۰ موضوعی است که طی یک سال گذشته اثرات متفاوتی را بر قیمت سهام گذاشته است. اثر حذف ۴۲۰۰ بر بورس تهران را میتوان با مثالی از صنایع مختلف بررسی کرد. برای مثال در صنعت قند و شکر بهعنوان یک مثال واضح دولت درصدد برآمد تا بتواند قیمت شکر را با دو ابزار پایین نگه داشتن نرخ مصوب فروش شکر تولیدکننده و واردات ارزان با ۴۲۰۰ سرکوب کند اما تلاطم بازار شکر در ماههای اخیر اثر خنثی و حتی معکوس این سیاست را نمایش میدهد. «دنیای اقتصاد» در مطلبی با عنوان «رانت ۱۵۰۰ میلیارد تومانی شکر» به مبالغ سنگینی که به جیب دلالان شکر سرازیر شده بود پرداخت. در حالیکه سیاست دولت در این بخش (توهم کنترل گرانی با واردات ارزان) اثر ویژهای در سوق سود تولید به حساب واسطهها داشت در شرایط کنونی این امید به وجود آمده است که این سود با احتمال حذف ۴۲۰۰ به زنجیره تولید شکر شامل کشاورزان و همچنین تولیدکنندگان بازگردد. فارغ از قیمتهای کنونی سهام قند و شکری که بعضا حتی از خوشبینانهترین سناریوهای سودآوری نیز پیشی گرفتهاند اما اثر حذف رانت و انتقال سود به حساب تولید را در استقبال معاملهگران از سهام این گروه میتوان مشاهده کرد.البته همچنان موارد بنیادی بسیاری در این میان وجود دارند که میتواند فضا را متفاوت از انتظارات معاملهگران سهام نشان دهد؛ برای مثال باید به ریسک ادامه رانت و پایین نگه داشتن نرخ فروش شکر کارخانههای تولیدی یا افت محسوس تولید شکر در کارخانهها توجه شود. اما نکته مهم در این بخش نشان میدهد که شکر بستر آماده تشکیل یک «بازار» را دارد.
بر این اساس حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و حذف تعرفههای واردات برای شکر خام و تصفیهشده در کنار آزادسازی نرخ فروش شکر کارخانهها میتوانند نوید تشکیل یک بازار رقابتی و همچنین حرکت به سمت افزایش بهرهوری و تولید را برای این بخش بدهد. این موضوع در صنعت دارو نیز مشخص است. گرچه ارز دولتی ارزان با هزینههای گزاف نظارت تا حدودی و بهصورت موقت از رشد قیمت دارو جلوگیری کرد اما میزان رانت و ناکارآمدی این بخش به اندازهای بالا است که دلسوزان این صنعت نیز از عدم کارآیی واردات ارزان برای تولیدکننده و مصرفکننده خبر میدهند و فایده عمده ارز ارزان را تنها برای رانتخواران میدانند. حذف دلار ۴۲۰۰ گرچه ممکن است افزایش نسبی قیمت دارو را به دنبال داشته باشد اما این موضوع به اعتقاد کارشناسان میتواند از طریق افزایش حق بیمهها و از طرفی پرداخت دولت به بیمهها بهصورت بهینهتری کنترل شود. در صنعت روغن خوراکی نیز شایعات از احتمال حذف ۴۲۰۰ رشد ممتد قیمتی سهام را در مدت اخیر به دنبال داشته است. در این صنعت یا دیگر صنایع کوچک ریسک خوشبینی مازاد نسبت به رویه آتی و حبابی شدن قیمتها وجود دارد و بر این اساس باید به بررسی دقیقتر این صنایع پرداخت. یکی از موارد موثر در ارزشگذاری میتواند مقایسه صنایع بورسی با یکدیگر و در نظر گرفتن تمامی فرصتها و تهدیدهای موجود در بخشهای مختلف برای سودآوری شرکتهای این حوزه باشد.