کلیک کنید>>>اپلیکیشن رایگان شنیده ها را دانلود کنیدبرای اطلاع از اخرین سیگنالهای خرید و فروش به کانال ما
بپیوندید>>>https://t.me/rezayatbours
شرکت پتروشیمی قائد بصیر با نماد "شبصیر" به عنوان صد و چهارمین شرکت در بازار دوم معاملات فرابورس و گروه محصولات شیمیایی درهفته پایانی مهر ماه پذیرش و درج شد تا در صف عرضه اولیه بایستد.
طبق بررسی های بورس پرس،این شرکت در تاریخ ۲۶ آذر سال ۷۶ در تهران توسط بنیاد ۱۵ خرداد تاسیس و ثبت و در یک مهر سال ۸۳ به بهره برداری رسیده است. ۸۰ درصد از سهام این شرکت به گروه توسعه انرژی تدبیر و ۲۰ درصد آن به بنیاد ۱۵ خرداد تعلق دارد.
سرمایه شرکت در بدو تاسیس ۵۰۰ میلیون تومان بوده و طی دو مرحله افزایش سرمایه از محل مطالبات سهامداران به ۳۳ میلیارد تومان رسیده است.مرکز اصلی این شرکت که دارای ۳۴۲ نیروی انسانی است،در تهران خیابان گاندی و کارخانه در کیلومتر ۱۰ جاده گلپایگان-خمین واقع شده است.همچنین شرکت در نظر دارد به منظور اجرای طرح توسعه جهت افزایش کیفیت و تنوع محصولات و کاهش زمان فرایندهای تولید، از محل آورده نقدی صاحبان سهام سرمایه را به میزان ۵۰ درصد افزایش دهد.
تاثیر تحریمها بر خرید فروش و وصول درآمدهای فروش
تاثیر تحریم در حوزه خرید از دو جنبه قابل بررسی است،یکی نحوه تعامل تامین کنندگان و دیگری پرداخت در قبال خرید خارجی. از نظر نحوه تعامل تامین کنندگان با توجه به ریسک های انتقال پول بیشتر تامینکنندگان که قبلا به صورت CAD مواد را تأمین می کردند، در حال حاضر شرایط پرداخت را ۱۰۰ درصد پیش پرداخت اعلام می کنند و همچنین برخی از تامین کنندگان نیز به دلیل محدودیتهای صادرات به ایران که از طرف دولت آن کشور ها اعلام شده از ارائه پیشنهاد خودداری میکنند.
در حوزه تامین ارز نیز دو مشکل محتمل است، مشکل اول تامین ارز توسط بانک مرکزی است و مشکل دوم عدم امکان حواله پول از طریق بانک های عامل به بانک های مختلف دنیا با توجه به اعمال تحریمهای بانکی است.
تاثیر تحریم ها در حوزه فروش نیز در دو بازار داخلی و صادراتی قابل بررسی است، در مورد بازار فروش داخلی با اعمال تحریم ها بخش عمده ای از واردات محصول دچار مشکلات عمده خواهد شد و بنابراین اقبال بیشتری به محصول ABS داخلی به وجود میآید که عامل مثبتی در راستای افزایش فروش و سودآوری شرکت است.
از طرف دیگر با اعمال تحریمها و افزایش هزینههای تولید و عوامل منفی در میزان تولید و فروش صنایع پایین دست مانند لوازم خانگی و خودرو، اگر صنایع پایین دست قدرت مقابله با این عوامل را داشته باشند میزان تقاضا برای محصولات شرکت پتروشیمی قائد بصیر افزایش پیدا خواهد کرد، در غیر این صورت مقداری از تقاضای داخلی کاهش می یابد که افزایش صادرات محصول می تواند راه جایگزین برای تقاضای از دست رفته باشد.
در حوزه صادرات نیز با توجه به سیاست های ارزی جدید دولت و بانک مرکزی مبنی بر آزادسازی فروش ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی در سامانه نیما افزایش صادرات مزیت های ذکر شده در بند یک را در پی خواهد داشت.
برای دریافت مشاوره و آموزش بهترین روش معاملاتی و دریافت سیگنال خرید و فروش (معرفی نقاط خرید و فروش) با معرفی نقاط خرید و فروش به با سابقه ترین گروه بازار با هزینه ای اندک بپیوندید>>>عضویت در گروه تلگرامی
نرخ گذاری مواد اولیه
نرخ گذاری مواد اولیه شرکت تابع قیمتهای جهانی و قیمت تمام شده است که با توجه به شرایط تحریم منابع عرضه کننده مواد اولیه وارداتی( اکریلونیتریل) بسیار محدود است. مواد اولیه تامین شده از خارج عمدتاً با ارز یورو ،ین ژاپن، وون کره و دلار است. در سال ۹۶ عمده مواد اولیه مورد نیاز از داخل تامین شده که میزان مواد اولیه خریداری شده نسبت به سال مالی ۹۵ به میزان ۴۲ درصد افزایش داشته که این افزایش ناشی از افزایش مقدار خرید مواد داخلی و خارجی بوده است. خرید های خارجی صورت گرفته بر اساس ارزهای خارجی و به صورت همگن بالغ بر ۱۶ میلیون دلار بوده که حدود ۹۵ درصد آن با استفاده از نرخ اتاق مبادله ارزی بانک مرکزی و مابقی با استفاده از ارز آزاد انجام شده است.
در سال ۹۶ معادل 246.4 میلیارد تومان مواد اولیه خریداری شده که نسبت به سال گذشته ۴۲ درصد افزایش داشته این افزایش عمدتا ناشی از افزایش جهانی نرخ خوراک اصلی( اکریلونیتریل و استایرن مونومر و بوتادین) بوده است. تامین کنندگان اصلی مواد اولیه در داخل شرکت های بازرگانی پتروشیمی، پتروشیمی تبریز، پتروشیمی امیرکبیر ،ارکان ساختار نوین ایرانیان و در خارج کشورهای تایوان، کره جنوبی، چین، ترکیه، آلمان و امارات بوده است. وجوه ارزی مورد نیاز جهت خرید مواد اولیه از محل فروش صادراتی و الباقی از محله گشایش اعتبار اسنادی نزد بانک های داخلی و با نرخ ارز مبادله ای و ارز آزاد تامین می شود( نرخ تعرفه محصولات وارداتی حدود ۱۰ درصد).
این شرکت دارای واحد یوتیلیتی مستقل بوده که انرژی آب و بخار مورد نیاز را در داخل مجتمع تولید میکند و از این بابت وابستگی به سایر تامین کنندگان وجود ندارد. برق مورد نیاز از طریق شبکه برق سراسری و به صورت مشخصات شرکت برق منطقه ای اصفهان تامین می شود و در مواقع از طریق واحد دیزل ژنراتور واحد یوتیلیتی نیز تأمین میشود و آب مورد نیاز نیز از چاه های موجود در مجتمع تامین می شود.
ظرفیت تولید اسمی و واقعی و دلایل تولید مازاد
با توجه به شرایط عملیاتی تولید در سال گذشته در صورتی که طرحی برای توسعه و افزایش ظرفیت اجرا نشود تولید بیشتر از ظرفیت درحد تولید در سال ۹۶ خواهد بود. این میزان تولید براساس کشش بازار و با استراتژی کاهش بهای تمام شده تولید اجرایی شده اما برنامه های بازنگری و کارشناسی مجدد جهت متناسب کردن ظرفیت اسمی با تولید شرکت در دستور کار است.
برای اطلاع از اخرین سیگنالهای خرید و فروش به کانال ما
بپیوندید>>>https://t.me/rezayatbours
توسعه و بهبود
با توجه به اهمیت ویژه کیفیت و تنوع محصولات در بازار پلاستیک ها به ویژه بازار ABS، تلاش شرکت بر تقویت واحد تحقیق و توسعه بوده و در این راستا در بودجه سال ۹۷ حدود ۲۰ میلیارد تومان بودجه برای این موضوع پیش بینی شده است. در بعد عملیاتی نیز کارشناسان شرکت کومهو به درخواست شرکت قائد بصیر در اسفندماه سال گذشته حدود یک هفته در محل مجتمع حضور یافتند و طی جلسات و هم اندیشی های متعدد بررسی راه های افزایش کیفیت محصولات فعلی، تولید محصولات جدید و کاهش زمان فرایند ها پرداخته شد. در همین راستا پیش بینی می شود در آینده نزدیک قراردادی در حوزه تحقیق و توسعه با شرکت کومهو منعقد شود.
افشای وضعیت دانش فنی
از ابتدای بهرهبرداری از شرکت، تولیدات پتروشیمی قائد بصیر تاکنون هیچ هزینه ای بابت استفاده از دانش فنی و حق لیسانس به شرکت کومهو پرداخت نشده و شرکت هیچ تعهدی در این خصوص ندارد و هزینه مورد نظر صرفاً در قراردادهای EPC لحاظ شده است. در مورد قرارداد جدید با شرکت کومهو در زمینه تحقیقات توسعه نیز پرداخت ها در چارچوب قرارداد فی مابین تابع پارامترهای اجرایی است.
فروش صادراتی
با توجه به زیان آور بودن فروش صادراتی شرکت در سال های گذشته با اتخاذ استراتژی جدید مبنی بر انجام صادرات با قیمت هایی که منجر به زیان نشود بازارهای هدف جدید شناسایی شد. شرکت موفق شد علاوه بر پوشش بازار داخلیt اضافه تناژ تولید را به بازارهای منطقه صادر کند که این امر باعث بهینه سازی و کاهش هزینههای قیمت تمام شده شد. در سال ۹۶ بر اساس برنامه بودجه تولید و فروش میزان بهینه صادرات ۱۰ درصد از کل فروش سال بوده است.
نرخ فروش محصولات
نرخ های فروش انواع محصول در چارچوب آیین نامه های فروش و با فرمول محاسبه نرخ های ICIS( فوب توسط جنوب و شمال شرقی آسیا + حدود 16.5 درصد و با اعمال نرخ روز ارز قابل تخصیص بانک مرکزی) به صورت هفتگی تعیین می شود .عرضه محصولات به دو صورت مستقیم توسط شرکت و از طریق بورس کالا انجام می شود. با توجه به اینکه صادرات محصول بر اساس نرخ جهانی ICIS و فروش داخلی با نرخ 16.5 درصد به علاوه ICIS انجام می گیرد بنابراین با افزایش فروش داخلی سود شرکت نیز افزایش پیدا می کند.